.comment-link {margin-left:.6em;}

lauantaina, maaliskuuta 15

Pahan onnen luku ja penkin alle meni.

Viime tiistain visaa voisi kyllä joukkueemme kohdalla luonnehtia sanalla arpapeliä...arvauksemme olivat väliin valistuneita, mutta ravauksia kuitenkin, eikä sillä aina oikein pärjää. Musiikkia luonnehtisin henkilökohtaisesti sanoin "trendi- ja syntsapoppi", eikä joukkueemme erikoisosaamiset oikein osuneet tämän visan linjaan sitten millään. Noh, eipä sitä ketään voi syytellä, paitsi ehkä itseämme. Peilistäkään ei ainakaan allekirjoittaneen kotona seuraavana aamuna virnistellyt lähellekään voittajan näköinen ilmestys.

Ekalla kierroksella joku Kirka ja Thom Yorke ja PJ Harvey tunnistettiin, mutta esim Jimi Tenorin Curtis Mayfieldmäiset meiningit veikkailimme Womack&Womackiksi ja joku '!!!' oli paperissaamme OP:L Bastardsina, kun emme paremmin kysymyksen kompaa avanneet. Viisi (5) pistettä ja kolmastoista (13.!) sija saaliina lähdimme toiselle kierrokselle. Ja kun eivät megapommitkaan osuneet pöytäämme, niin kaljatkin piti kustantaa omasta pussista.

Toisen kierroksen aloitimme valtavalla itsepsyykkauksella ja tsemppauksella ja menihän se aavistuksen paremmin. Kiekan 'Canadian or not? ja 'Mikä on kirkasta ja haisee pahalle?' sanaleikkikombo oli kyllä piristävää antia, myös suorituksemme osalta. Aluksi arvelin sen kirkkaan pahanhajuisen olevan vodka, Kalle vaihtoi siihen kusi ja Kati sitten sanoi sen olevan paska. Kirkan kakkahan se tosiaan oli, mutta saimme vastauksemme hyväksytyksi vasta toisella protestilla. Ekaa biisiä emme tienneet, tokan esittäjä kyllä, samoin kuin ammatti bongattiin biisistä ja tv-sarjaksi L-Koodi. Mielestämme näillä artisteilla yhteinen nimittäjä oli naiseus, samoin kuin sitten kolmannenkin kyssän artistilla, mutta olivatkin kuulemma kämppiksiä ne kaks ekaa ja kaikki kolme kanukkeja, eh?! Joni Mitchell tunnistettiin, mutta onnettomat luimme Sugarcubesin Sugarbabesiksi ja vituiksmän se. Jostain Jethro Tullin biisistä bongailtiin eläimiä, ja paperissamme oli ollut se 'eräänlainen lisko' eli olmi, mutta yhteispäätöksellä suttasimme olmin yli ja jätimme 'karhu', jota ei biisissä mainittu. Bändiksi muuten veikattiin Klaatua. Primuksen biisistä tiedettiin vain se Primus, mutta ei edes sen aiempaa nimeä. Sijamme oli taas se fucking 13. ja tipuimme finaalista ensimmäistä kertaa yli vuoteen.

Urheasti päätimme osallistua varjofinaaliin kaikesta huolimatta, kaljaahan toki oli vielä jäljellä ja halusimme sitäkin juoda. Jotain tiedettiinkin kyllä, mutta eipä pisteillämme olisi palkintosijoille ollut asiaa sittenkään. Knife ja Eddie Vedder ois tiietty ja Juliette Lewisia ja sen edesottamuksia, mutta kun ei tiedetä, niin ei sitten. PRKL. Lohdutuksena olisimme sentään saaneet tasan puolet finaalissa jaossa olleista pisteistä, mutta voittanut Toistaiseksi-joukkuehan kuitenkin tiesi kirkkaasti enemmän, samoin kuin moni muu finaalijoukkuekin.